DÜZCE / MERKEZ - Düzce 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuz öğrencileriyle beraber iyilik kolisi hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Mrt

Okulumuz Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erasmus+ 2021-2027 Okul Eğitimi Akreditasyonu çalışmalarında 2023-1-TR01-KA121-SCH-000118248 nolu projeye dahil olmuş ve 25 Şubat-02 Mart tarihleri arasında Çekya Prag’daki Hollarka okulunda gözlem yaparak,derslere dahil olarak ve sunumlarını gerçekleştirerek güzel bir deneyim kazanmıştır.

Ekm

Okulumuz, bir “Atatürk’e Vefa Valizi” okuludur. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen kurtuluş mücadelesine olan minnetimizi göstermek üzere, Türk Milli Eğitim kanun, yasa, yönetmelik ve eğitim programlarında yer alan Atatürk ile ilgili etkinliklerle 3-17 yaş arası öğrenciler arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla uyguladığımız bu projede; öğrencilerimiz ile birlikte ortaya çıkarttığımız eserlerde “Atatürk ve Atatürk sevgisi” konusunu ön plana çıkararak; 3-17 yaş arası öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılapları ile milli ve manevi değerlerine bağlı, öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun ve güzel sanatlara ilgi duymalarını sağlayan sosyal, kültürel ve sanatsal becerilerle donatılmasını sağlamaktayız.

Ekm

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Merve YILDIRIM rehberliğinde  Cumhuriyetimizin 100.yılında 9.ve 10.sınıf öğrencileriyle beraber kodlama haftası (Code week) etkinlikleri yapıldı. Kodlamayı eğlenerek öğreten Kodla Büyü platformuyla öğrencilerimiz kodlama etkinliğine katılmışlardır.

Ekm

Düzceli sinema oyuncusu Cem Gelinoğlu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerinin projesine destek verdi.

Liseli öğrenciler , Erasmus proje aktiviteleri kapsamında Mimar Sinan kısa filminin senaryosunu yazacak.

Düzce 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Erasmus proje aktiviteleri kapsamında öğrencileriyle  Mimar Sinan kısa filminin senaryosunu yazarak filmleştirecek.

Düzce'nin deprem bölgesi olması göz önünde bulundurarak hazırlanan projeye Düzceli sinema oyuncusu Cem Gelinoğlu’ndan destek geldi.

Öğrenciler önce Mimar Sinan ve eserleri hakkında  kapsamlı bir araştırma yapacak. Düzceli Sanatçı Cem Gelinoğlu öğrencilere ilham veren konuşmalarıyla Mimar Sinan Çalışması  Motivasyon Grubu'nun yanında olduğunu gösterdi.

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ne bizzat gelip öğrencilerle buluşan Gelinoğlu, öğrencileri projeleri için yüreklendirdi.

(Haber: E. Yılmaz)

Editör: D. Damla

Eyl

Üniversite sınavı hazırlık sürecinde velilerimize düşen görevler , YKS tanıtım konulu seminerler okul psikolojik danışmanlarımız Meryem IŞIK ve Gamze ÖZSOY tarafından yapılmıştır.

İLKOKUL DIPLOMASINI HEDİYE ETTİLER

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, öğrencilerin kendisine ilkokul diplomasını hediye etmesi karşısında mutluluğunu dile getirerek okul yıllarından bahsetti.
Öğrencilere kendisinin 6 yıl süre ile o günkü adıyla Düzce Lisesi'nde öğrenim gördüğünü daha sonra İstanbul'a gittiğini anlatarak "İstanbul, barındırdığı kültürel zenginlik bakımından sizlere büyük katkı sağlayacaktır.

Sizin de hedefiniz olsun. Eğitiminize en büyük başarıyı elde etme hedefiyle devam edin. İstanbul size bu konuda çok fazla şey katacaktır. Orada çok fazla entelektüel isimle tanışma fırsatınız olabilir, kendinizi hedefleriniz için geliştirebilirsiniz" dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü kendisinin de mezun olduğu 15 Temmuz Lisesi (Düzce Lisesi) müdür, öğretmen ve öğrencilerini misafir etti. Daha önce Ankara ve İzmir'den iki okul ile ortaklaşa düzenlenen "100. Yılda Ata'mıza Sözümüz Var" projesi kapsamında Gazi Mustafa Kemal'e yazılan mektupların kitap haline getirilmesi ve kitapta Başkan Özlü'nün de yazısının yer alması dolayısıyla yapılan ziyarette duygusal anlar yaşandı.

Eyl

100.Yılını kutlayacak olan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi,  '100.Yılda Atamıza Sözümüz Var' adlı  İzmir Lisesi ve Ankara Lisesi ile ortak çalışmanın ürünü olarak basılan,idarecimizin,mezunlarımızın, öğrencilerimizin, emektar öğretmenlerimizin yazdığı kitaplarımızdan Düzce Vali Yardımcısı Yakup Tatoğlu' na ve  Milli Eğitim Müdürümüz Tamer Kırbaç' a hatıra olarak verildi.Final programı olarak Öğrencilerimizle, mezunlarımızla ve görevli öğretmenlerimizle Ankara Gezisi düzenlenecektir.